בקשה להסבר חממצאים חריגים ב MRI

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

27/03/2017 | 14:52 | מאת: רותי

שלום רב, בעלי עשה MRI מוח בגלל ירידה בשמיעה. בעברו לפני 6.5 שנים דום ל על רקע פרפור פרוזדורים ואנוקסיה מוחית. בבדיקה נראית הרחבה של חדרי וחריצי המוח על רקע אטרופיה מוחית שאינה בהתאם לגיל. ללא עדות של דימום אוטם או תהליך תופס מקום. ב T2 ו FLAIR בחומר הלבן פריונטריולרי נראים מוקדי אות היפראינטנסים זעירים בודדים. נראים גם שני אוטמים לקונרים מאורכים בגרעיני הבסיס דו"צ אחד לכל צד בגודל של עד 1 ס"מ. מעבר קרניוצרביקלי שמור. אות תקין מכל י דם גדולים לא ממצא האדרתי או רסטרקטיבי. קומפלקב עצבים 7,8 תקין אין עדות לתהליך תופס מקום ללא האדרה פתולוגית בתעלת השמע הפנימית בנזופרינקסמשמאל פוליפ אקזופיטי הקשור לקונכה תחתונה בגודל 2*2.5 ס"מ עם היצרות ניכרת של הנזופרינקס נראה עיבוי רירית קל בסינוסים מקסילרים לסיכום אין ממצא חריג באוזניים אבל יש אטרופיה מוחית ופוליפ גדול בנזופרינקס שלא נמצאו בהשוואה ל CT קודמים בנוסף יש ממצאים חריגים בחומר הלבן לאור הממצאים הנ"ל ממה נובעים האוטמים במוח והאם הם מסוכנים ומה משמעותם? ומה משמעות הממצאים החריגים שלא נמצאו בבדיקות קודמות תודה מראש

לרותי שלום, פענוח בדיקה חייב להתבצע בהקשר של האדם שבו בוצעה, בשיחה פנים אל פנים. מדובר בעסוק ברפואה, שמחייב בדיקת האדם בו מדובר תחילה, במסגרת יעוץ פרטני. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים