תחושות משונות, אפיליפסיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

19/03/2017 | 17:23 | מאת: ליבי

שלום רב, אני בת 23 והשנה (סוף 2016) היה לי התקף אפילפסיה ראשון (איבוד הכרה מלא) נתנו לי מינון של 50 מג, לאחר חודשיים היה לי התקף שני, גם עם איבוד הכרה אך חזרה מהירה להכרה, המינון עלה ל100 מג. בביקורי אצל נוירולוגית אפילפסיה נאמר לי כי התחושות שסיווגתי כהתקפי חרדה קצרים הם בעצם התקפי אפילפסיה. והמינון עלה ל 125 עם אישור להעלות ל 150 ( והצעה לבדוק האם ההתקפים הקלים קורים במחזור או לא, כי אז ניתן לבצע העלאה מקומית) ונאמר לי כי אחד הטריגרים שלי הוא חוסר שינה. ביום חמישי האחרון סבלתי מתחושות מוזרות, כאב ראש, בחילה קלה, ותחושה של קושי נשימה (כאילו חורי האף ממש צרים וקשה לאוויר לעבור דרכם) חזרתי הביתה מוקדם והלכתי לישון לאחר נטילת 2 כדורי קלמנרבין. התעוררתי בשישי עם כאב ראש קל וזהו. לקראת הערב התחלתי לחוש תחושות מוזרות של כיווץ מהיר באזור החזה ואז הרפייה כל כמה שניות. התחושה הזו חזרה בשבת בצהריים, והיום היא איתי מהבוקר. כמו כן ב 15.00 היה לי התקף קל. לא מצליחה ליצור קשר עם הנוירולוגית שלי, והנוירולוג במרפאה מציע להגיע כי אולי צריך להעלות מינון אך לצערי זה לא מתאפשר לי היום ומחר. מה זה יכול להיות, מה התחושות הללו. כרגע אני במינון של 125 מג.

לליבי שלום רב, אם יש החמרה במצב האפילפסיה שלך עליך להגיע בזריזות לבדיקת רופא, או נוירולוג, או לחדר המיון הקרוב למקום מגורייך, בהנחה שיש לו גישה לנוירולוג. גם אם ההתקפים מסיבה אחרת -- צריך לבררם מהר אם את רואה החמרה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים