פסאדו סיזרס

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

11/08/2011 | 15:40 | מאת: מישהי

שלום, תוכל בבקשה להסביר לי מה זה בדיוק פסאדו סיזרס וכיצד ניצן לתת אבחנה שזה אכן זה ולא אפילפסיה??? עבר היה לי מקרה אחד שנראה כהתקף אפילפסי מתוך שינה (פרכוס, איבוד הכרה וצניחת בסיס הלשון), אך אותה תקופה לוותה גם בהתקפי חרדה. לאחר המקרה הנ"ל נעלמו לי התקפי החרדה ולאחר בירור מעמיק של EEG בשינה ו-MRI תקין נקבע ע"י נוירולוגית הילדים (באותה תקופה הייתי בת 16) כי המקרה נבע מלחץ שהיה לי באותה התקופה. כיום אני בת 23 ולפני שנה חליתי בלוקמיה מסוג APL ולפני מספר חודשים חזרו לי התקפי החרדה. שבת אחת, תוך כדי התקף חרדה איבדתי הכרה. חשוב לי לציין כי בשבוע שלפני קיבלתי כימותרפיה שאיני זוכרת את שמה, אך אני יודעת כי היא חודרת את מחסום הBBB (אני יודעת בוודאות כי הייתי לפני איסוף תאים לפני השתלת מח עצם).עפ"י החלטת ההמטולוג שלי הגעתי יום אחרי לבירור נוירולוגי (שכלל שיחה איתי בלבד! ללא שום בדיקה מעמיקה) שקבע כי יש לי נטייה לאלפילפסיה ורשם לי כדורים למניעת התקפים.החלטתי שאיני לוקחת את הכדורים עד אשר אעשה בירור נוירולוגי מעמיק. מספר ימים אחרי נפגשתי (לראשונה בחיי) עם פסיכיאטרית שקבעה כי אכן נשמע שיש לי התקפי חרדה, אך כדי לא לקחת סיכון היא כתבה לי מרשם לאסיוול שמתאים לשניהם (אפילפסיה והתקפי החרדה). את השתלת מח העצם עברתי ללא שום אירוע אפילפסי ובסיום ההשתלה נפגשתי שוב עם פסיכיאטר מביה"ח שכתב לי כמרשם ציפרלקס ע"מ להפחית עד הפסקה את האסיוול לאחר הבירור הנוירולוגי. השבוע, אמא שלי ראתה בטלויזיה כי קיימת אבחנה שנקראת פסאדו סיזרס ורציתי לדעת (עד התור לנוירולוגית) מה זה בדיוק ומהם דרכי האיבחון. בנוסף, האם לדעתך התיאור שלי מתאים לכך? חשוב לי לציין, כי תאי הלוקמיה לא חדרו למערכת העצבים (עשיתי בדיקת LP וMRI שיצאו תקינות)וכעת אני בהפוגה מלאה. בנוסף- מלבד האירוע בגיל 16 ואירוע של איבוד ההכרה לא היו לי אירועים דומים מעולם. תודה רבה ויום טוב!!!!

12/08/2011 | 17:12 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

בשביל התשובות כדאי להקדים את התור לנוירולוג במקום לקבל הסבר וירטולי. זה דעתי.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים