copd

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

29/03/2012 | 20:28 | מאת: בתיה

בעלי עבר לפני כמה שנים ארוע מוחי,חולה דיאליזה וסכרת בעבר עישן הרבה והפסיק לפני כ14 שנה, מזה זמן רב משתעל לאחרונה הוא סבל מקוצר נשימה אושפז ונאמר לו שזו דלקת סימפונות ,התעקשתי שיבדק אצל רופא ראות, ואז נתגלתה מחלת COPD,נקבע: הפרעה משולבת חסימתית ורסטרקטיבית, FEVI - 44% ,FEVI/FVC-076 סטורציה - 96% צילום חזה סקוליוזיז, ציר ראתי מוגבר בבסיסים יותר מימין מטופל בסירטיידןמחכה לאישור לספירבא, אני מאד מבולבלת ופוחדת כיצד עלי לטפל בו האם יש צורך בחמצן מה משמעות האבחנה שגם היא לא כל כך ברורה לי, אשמח אם תעזור לי להבין.

לבתי שלום מחלת COPD הינה מחלה שנגרמת ברובה על ידי עישון סיגריות והלוקים בה סובלים מדרגות שונות של שיעול כרוני וקוצר נשימה במאמצים. על פי תיאורך בעלך סובל כבר ממספר מחלות כרוניות משמעותיות (ארוע מוחי בעבר, אי ספיקת כליות עם דיאליזה וסכרת) ועל כן חששך הנוכחי מתוספת של מחלה נוספת לרשימת האבחנות שלו מובן בהחלט. עם זאת עצם האיבחון לא משנה את מצבו ולהיפך כעת הוא יוכל לקבל טיפול שיעזור לו וישפר את מצבו הכללי. הטיפולים במחלה זו כוללים שימוש קבוע במשאפים (שכבר קיבלתם) אינהלציות על פי הצורך, חיסונים לשפעת ולדלקת ריאות, ומתן חמצן לאלו שרמת החמצן בדמם נמוכה. התלקחויות של המחלה הם מצבים בהם קוצר הנשימה גובר או שהשיעול הופך להיות קשה יותר - בעת התלקחות מטפלים על ידי שילוב של אנטיביוטיקה וסטרואידים לעשרה ימים - שבועיים. כדאי להיות במעקב גם על ידי רופא ריאות באיזור מגורייך ולבקש להירשם לשיקום ריאות - זוהי תוכנית שמטרתה לשפר את התיפקוד הכללי של חולי ריאות כרוניים ומבוצעת בכל אחד מבתי החולים הגדולים ברחבי הארץ. בהצלחה דר נמרוד מימון

31/03/2012 | 22:25 | מאת: בתיה

מודה לך מאד על תשובתך, רק רציתי הבהרה לגבי משמעות תוצאות הבדיקה אם אפשר, רופא המשפחה טען שאין צורך בחמצן בבית האם באמת זה לא כדאי שיהיה, ושוב מודב לך מאד

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה