דלקת ריאות חמורה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

03/03/2012 | 21:37 | מאת: מיכל

שלום ד"ר מימון אבי כבן 90 סובל ממחלת ריאות כרונית, כרגע הוא מאושפז כחמישה ימים במחלקה פנימית בתל השומר בשל דלקת ריאות חמורה ומחובר למכונת הנשמה. לאחר כשלושה ימי אשפוז בוצע נסיון לנתק אותו מהמכונה אך לאחר שעה לא הצליח לנשום בכוחות עצמו. הרופא אמר שבעוד כמה ימים יעשו נסיון נוסף של גמילה אך אם זה לא יצליח יבצעו לו חור בקנה הנשימה. ברצוני לשאול מספר שאלות: האם יש סיכוי שאבי יצליח לנשום בכוחות עצמו בניסיון נוסף ? מה הסיכונים בניתוח כזה ? האם המצב יהיה הפיך לאחר החדרת הצינור לקנה -כלומר, האם יתכן שיפור ויהיה ניתן להוציא לו את הצינור , איך הוא יוכל לאכול והאם במצב זה הוא יצטרך לשהות בבית חולים סיעודי? מהם הקנולות שציינת בתגובה אחרת והאם צריך לדרוש אותם מהרופא בבית החולים ? סליחה על השאלות הרבות תודה רבה מיכל

שלום מיכל מצבו של אביך ללא ספק קשה ואנסה לענות לך בקווים כלליים משום שאיני מכיר את פרטי המקרה. 1. נהוג במצבים של כשל נשימתי וחיבור למכונת הנשמה לנסות מדי יום או מס ימים לנסות ולבדוק מה יכולת הנשימה העצמונית של החולה. במידה ואינו מצליח לנשום בסכוחות עצמו - נהוג לבצע את החיבור למכונת הנשמה דרך טרכאוסטומי ("חור בקנה הנשימה"). זוהי פעולה מקובלת המבוצעת בחולים שאין תקווה לשיפור נשימתי ולגמילה ממכונת ההנשמה בטווח של ימים בודדים. בדרך כלל הניתוח מבוצע לאחר לפחות 10 ימי הנשמה ולאחר שכשלו נסיונות הגמילה. 2. הסיכונים בניתוח הם מינימאליים ולעיתים אנו מבצעים זאת BEDSIDE כלומר ליד מיטת החולה - אפילו ללא צורך בחדר ניתוח. 3. הטרכאוסטומי הינה פעולה הפיכה וכאשר הצורך במכונת הנשמה חולף - ניתן להוציא את הקנולה (צינור) מקנה הנשימה ותוך מספר שבועות יש החלמה של הפצע הניתוחי והחור נסגר מעצמו. 4. אין קשר בין קנה הנשימה לוושט והאכילה נעשית בצורה רגילה. 5. אין הכרח של שהות בבית חולים סיעודי מצד שני ייתכן וניתן לבצע נסיון של שיקום נשימתי. 6. לגבי קנולות שניתן לדבר איתן - הן מורכבות בדרך כלל בשלבים מאוחרים יותר לאחר שהוחלט שככל הנראה אין סיכוי לגמילה ממכונת ההנשמה. בהצלחה לך ולאביך דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה