חשד לcopd

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

18/01/2012 | 22:15 | מאת: שושה

היי דוקטור, אני בת 34.לפני כשנתיים רופאת המשפחה שלי אמרה שיש לי חשד לcopd חשוב לציין,שאני חולת אסטמה מילדות.ומעשנת כ15 שנה סיגריות.בשנים האחרונות אני מעשנת כ2 קופסאות ליום בגלל מצבי האישי והנפשי הקשה .אני לא מסוגלת להפסיק לעשן, למרות הסבל הרב שנגרם לי יום יום מהסיגריות בנוסף לאסטמה.יש לי בעיות בריאות רבות,ובעיות נפשיות.אני מאוד סובלת ביום יום ומחלותיי מקשות עלי בתפקוד היום יומי.שאלתי היא כיצד ניתן לאבחן את המחלה? אני חברה בקופח כללית ומתגוררת באיזור ת"א,האם אתה יכול בבקשה להפנות אותי(להמליץ) לרופא ריאות שמומחה לcopd? כיוון שרופאי הריאות שהייתי אצלם עד היום לא עזרו והקלו על בעיות הנשימה הקשות שלי.ואין לי במי להעזר בנושא,גם בקופה שלי לא יודעים להמליץ( זו ממש בעיה למצוא רופא ריאות מומלץ) אני מודעת לכך שאני חייבת להפסיק לעשן,אבל אני לא מסוגלת,ואין לי כסף ללכת למכוני גמילה,שגם לא ניראה לי שיצליחו לגמול אותי.דבר נוסף אני לא שוכחת משפט שאמרה לי רופאת המשפחה שלי:"אם תמשיכי לעשן בשנים הקרובות את כבר לא תהיי כאן" זה מה שהיא ידעה לומר ולא נתנה לי שום פתרון או עזרה.למרות שביקשתי ממנה כדורים לעזרה בהפסקת עישון ,היא סירבה .ואמרה שגלל הכדורים הפסיכיאטרים שאני נוטלת אי אפשר)אני מרגישה אבודה,וזקוקה לעזרה. בתודה רבה מראש, שושה.

לשושה שלום מתוך מכתבך עולות מספר בעיות. לגבי הבעייה הנשימתית - 1. איבחון COPD נעשה על ידי רופא ריאות ובאמצעות מכשיר ספירומטריה. על פי דברייך נראה שכבר ביקרת אצל רופא ריאות מומחה ועל כן אני מניח שיש לך אבחנה של אסטמה ולא של COPD (שזוהי מחלה נדירה מאד לפני גיל 40 שנה). בכל מקרה הפסקת עישון היא כמובן מפתח לשיפור מצבך הנשימתי ואני מבין שיש לך קושי רב בגמילה מעישון. אל יאוש - ידוע שמעשנים רבים מנסים פעמים רבות (בממוצע כ - 7 פעמים) עד להפסקה מוחלטת של העישון. 2. מומחי ריאות נמצאים במרפאות החוץ של בתי החולים ובמקרה שלך כחברת קופת חולים כללית באיזור המרכז - בילנסון בפתח תקווה ומאיר בכפר סבא רלבנטיים. לגבי מצבך הכללי - מתוך מכתבך ניכרת מצוקה רבה ואיני מתיימר לפתור את בעיותייך בפורום זה, אני ממליץ לך לפנות לרופא שאת סומכת עליו ושיצרת עמו קשר טוב. מקווה שעזרתי במעט דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה