אבחון COPD

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

10/12/2011 | 00:15 | מאת: ממש דואגת

שלום ד"ר, קוראים לי חן ואני בת 16 אני ממש מפחדת שיש לי את המחלה ואני חייבת לשאול אם יש לי תסמינים שמעידים על כך שאת המחלה יש לי... אז ככה - יש לי קוצר נשימה שמתרחש רוב הפעמים בלילה כשאני נכנסת למיטה ומנסה להירדם, ולא מצליחה... אני מרגישה שאני יכולה להזיז את השירירים של הריאה בלי שום מאמץ. יש לי ליחה וגם שיעול כרוני, התגלה לי שיעול נבחני שנקרא "ברונכיטיס" לפני כמה שנים עד היום. יש לי משאף וסירופ נגד שיעול. אבל אני רק רוצה לדעת אם קשיי הנשימה והגזים ולפעמים מלווים בצרבת הם סיממנים למחלה.. תודה ומקווה שלא...

שלום חן ברצוני לנסות ולהרגיעך וליידע אותך ש - COPD איננה מחלה של ילדים או נוער. COPD היא מחלה של מעשנים שעישנו ברציפות במשך שנים ורק לעיתים נדירות ביותר מאובחנת לפני גיל 40 שנה מצד שני התלונות שלך מתאימות יותר לאסטמה קלה שהיא מחלה שכיחה מאד ועל כן ממליץ לך ליידע את הורייך ולפנות עם התלונות הללו לרופא המשפחה מעבר לכך המלצתי אלייך היא להימנע מעישון אקטיבי או פאסיבי שעלול להחמיר את השיעול והתלונות שלך דר נמרוד מימון - רופא ריאות

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה