התקפי חוסר חמצן בלילה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

15/07/2016 | 00:32 | מאת: דניאלה

שלום, אבי חולה copd קשה, נעזר בחמצן 2 ליטר בדקה 24 שעות (בחודשים האחרונים). בלילות האחרונים מתעורר בלילה בבהלה, החמצן שלו יורד מאוד על אף שהוא מחובר למחולל החמצן, הדופק שלו עולה ומאוד קשה לו לנשום ורק לאחר כמה דקות בישיבה הוא נרגע וחוזר לישון. חשוב לציין כי בימים האחרונים הוא מקבל כ 3-4 ליטר בדקה על מנת שהסיטואציה תהיה סביב 92-94 מוכר? מה ניתן לעשות כדי למנוע את זה? תודה

שלום רב לאור הסיפור ממליץ לבצע בדיקת שינה. ניתן להעלות את זרימת החמצן במחולל לחמישה ליטאים בינתיים ממליץ בנוסף ואפילו בדחיפות גבוהה יותר - ביצוע אקו לב בשאלה של אי ספיקת לב כגורם לקוצר נשימה וירידת החימצון במהלך הלילה בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה