סטורציה ודופק

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

28/05/2015 | 22:32 | מאת: דן

שלום בן 41, לא מעשן, ללא תרופות, ועם עודף משקל. מהו דופק מנוחה? ועל מה הוא מלמד? מודדים את הדופק מנוחה מיד ביקיצה ולפני שקמים מהמיטה? הרי במשך היום בוודאי הדופק גבוה יותר גם לא בזמן מאמץ. שמתי לב אצלי שביקיצה יש לי דופק שבין 65-70. אבל במשך היום הוא גבוה יותר. ובאופן כללי כשאני עומד על פי רוב זה בסביבות 100 (פלוס מינוס) ומאמץ קל מעלה לי את הדופק עוד יותר. האם הנתונים הנ"ל תקינים? האם זה נורמלי שבעמידה הדופק עולה? אוסיף עוד נתון, רמות הסטורציה שלי בדרך כלל באזור 94 (פלוס מינוס), אבל בבוקר ביקיצה מדדתי כמה פעמים והיה באזור 90 (אני חש חוסר נוחות מסויימת) האם זה בעייתי? זה קשור לעניין הדופק? תודה רבה

שלום רב לגבי הדופק - הוא בהחלט קשור לגורמים רבים בינהם פיזיולוגיים (תיפקודי ריאות סטורציה רמת מאמץ אנמיה רמת כושר גופני) בינהם הורמונליים (בלוטת התריס לדוגמא) כמו גם תיפקוד הלב עצמו ועניינים נפשיים. על מנת לברר את מצבך בצורה מעמיקה - יש לפנות בהקדם לרופא המשפחה. הבירור יכלול לקיחת אנמנזה מפורטת, ביצוע בדיקה גופנית ובהתאם החלטה על המשך בדיקות על ידי - בדיקות דם, אקג, אקו לב אולי הולטר אולי מבחן מאמץ אולי תיפקודי ריאות מעבדת שינה ועוד.. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה