COPD

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

12/11/2011 | 02:16 | מאת: אתי

אני חולה ב- COPD אחרי אשפוז בטיפול נמרץ ושהיה בבתי חולים עם דלקת ריאות. כיום אני ישנה בלילה עם ה- BIBAP ובמשך היום עם מחולל חמצן 1% ומשתמשת בסימבוקרט. היום הפסקתי לעבוד ואני בבית ונמנעת מלעשות כל מאמץ שמצריך פעולה שמביאה לקוצר נשימה ושימוש נוסף במשאף. אני בת 64 הוצע לי לעבור השתלת ריאות שלא הסכמתי לעשות. המצב כיום שאני משתמשת בסימבוקרט שמרגישה שעוזר לי מאד. השאלה שלי אם יש עוד תרופה להקלה יותר ממשית במצבי. קבלתי את הספריבה אך כל כומסה שאני מכניסה לתא אני מרגישה שהיא ריקה יכול להיות שהכומסות ריקות או שזה הרגשה שלי בעת השאיפה (גם אני לא שומעת את הרעש ששובר כביכול את הכומסה).

אתי שלום האפשרויות הטיפוליות כוללות - הפסקת עישון, שיקום ריאות, מתן חמצן ו - BPAP, חיסונים, השתלת ריאות ולאחרונה גם הקטנת נפח ריאות באמצעות דבק ביולוגי. תרופתית - משאפי סימביקורט וספיריבה על בסיס קבוע ואינהלציות של אירובנט וונטולין כ - SOS. לגבי ספיריבה - מערכות בקרת האיכות של חברת התרופות מבטיחות שיש חומר בכמוסה ואם את רוצה לבדוק את זה תבצעי את הפעולות הפשוטות הבאות - תפתחי את הכמוסה בזהירות לפני ההכנסה למתקן, תתרשמי שיש אבקה בתוך הכמוסה, תסגרי בחזרה, תכניסי למתקן ותנקבי, תשאפי את התרופה ולאחר השאיפה תוציאי את הכמוסה ותתרשמי שכעת האבקה נעלמה. דר נמרוד מימון

18/11/2011 | 03:52 | מאת: אדיל

הלו אתי אשמח להתכתב איתך אני חולה גם במחלה ומשתמשת בחמצן ספיריבה וסימביקורט המייל שלי [email protected] בברכה אדיל

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה