PSEUDOMONAS AEROUGINOSA

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

18/03/2015 | 21:18 | מאת: מרים

אובחנתי כסובלת מברונכואקטזיס. סובלת זה זמן רב משעולים קשים מאוד ביום ובעיקר בלילה עד תחושת חנק. מקבלת טפול בזיטו ארוך טווח לנסיון.בבדיקת SPUTUM נתקבלה תוצאה של החיידק PSEUDO. AERUG. איך ממשיכים.

למרים שלום ברונכיאקטזיס הוא מצב ריאתי המלווה בזיהומים חוזרים, שיעול כרוני עם פליטת כיח ומבחינה זו המחלה מאד דומה ל - COPD. עם זאת שתי המחלות אינן קשורות זו לזו ובדרך כלל אין קשר בין עישון לבין התפתחות ברונכיאקטזיס (אם כי עישון עלךול להחמיר זיהומים נשימתיים). לגבי החיידק שנמצא בכיח - יש לבדוק את רגישויות החיידק ולהחליט האם ניתן לבצע טיפול מכוון על מנת לגרום לכך שהוא יעלם מהכיח או להמשיך את אותו טיפול קבוע ולטפל בהתלקחויות מתוך ידיעה שהחיידק נמצא בדרכי האוויר. החלטה כזו אמורה להילקח על ידי הרופא המטפל שלך. לגבי טיפולים אפשריים במחלתך - מעבר לאנטיביוטיקה מונעת, חיסונים וטיפול מוקדם בהתלקחויות - חשוב מאד לבצע פעילות אירובית קבועה (הליכה יומיומית!) ופיזיותרפיה נשימתית. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה