הבראה מ-COPD

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

10/07/2011 | 16:20 | מאת: שירה

שלום ד"ר מימון, האם יש סיכוי כלשהו להבריא ממחלת ה-COPD ועל איזה תרופות היית ממליץ ?

הי שירה COPD היא מחלה כרונית וכמו שלא ניתן להבריא ממחלת לב או מסכרת כך לא ניתן להבריא מ - COPD מצד שני כמו שבמחלות המוזכרות ניתן לשפר מאד את הסימפטומים ואת איכות החיים כך גם ב - COPD הטיפולים המקובלים הינם - הפסקת עישון, שיקום ריאות וביצוע פעילות גופנית סדירה טיפולים תרופתיים - כוללים מתן חמצן (לאלו שזקוקים לו) ומתן משאפים ואינהלציות משלושה סוגים בעת החמרות ניתן להשתמש גם באנטיביוטיקה וסטרואידים סיסטמיים טיפולים ניתוחיים כגון השתלת ריאות והקטנת נפח הריאות קיימים אם כי יותר נדירים ומתאימים רק למיעוט החולים. בהצלחה בטיפול נמרוד

הטיפולים המומלצים הם בהתאם לחומרת המחלה והסימפטומים ובהתאם למחלות הרקע. יש להפנות את המטופל לרופא ריאות על מנת להעריך את חומרת המחלה ולהתאים טיפול

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה