השתלת ריאות ב COPD- האם אפשרי

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

24/09/2018 | 22:46 | מאת: חני

שלום דוקטור, האם באופן גורף לא מבצעים השתלות ריאה בחולי COPD מבוגרים? הבנתי שכיום אין מגבלת גיל להכנס לרשימת המתנה לאיברים כולל ריאות . מה המדיניות בחו"ל בנושא ?שואלת עבור אבי שהוא חולה קשה של COPD בן 78 משתמש כל היום ב BIPAP

שלום רב למיטב ידיעתי בישראל וגם בעולם לא בוצעו השתלות ריאה בחולים שמעל גיל 75 הדבר נובע מכך שיש קושי רב בהשגת איברים להשתלה וכתוצאה מכך חולים צעירים רבים נפטרים בעודם ממתינים להשתלה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה