ווריקוצלה והשפעתה על בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

05/09/2001 | 19:38 | מאת: נועם

שלום רב. לאחרונה ביצעתי בדיקת זרע עקב כאבים באשכים. בבדיקת אולטרסאונד התגלה כי אני סובל מווריקוצלה בדרגה 3 עם היפוך בזרימת הדם. נתוני בדיקת הזרע היו: volume - 1.5ml viscosity - normal colour - normal ph - 7.5 concentration - 14million/ml motlle spermatoza 1hr- 55% 4hr-45% %viable spermatoza 1hr-75 4hr-65% morphology - normal forms : 4% tapered heads amorphous leucocytes ברצוני לדעת האם לבעיית הווריקוצלה שיש לי יש השפעה ניכרת על תוצאות הבדיקה ,אילו נתונים יכול טיפול בווריקוצלה לשפר בבדיקת הזרע והאם יש צורך בטיפולי פוריות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
08/09/2001 | 22:23 | מאת: ד"ר רון האוזר

נועם שלום בדיקת הזרע תקינה למעט ריכוז נמוך מהנורמה. וריקוצלה בדרגה 3 עם היפוך זרימה נחשב חמור יחסית וברב המקרים יש שיפור בנתונים של ריכוז ואף תנועתיות לאחר תיקון הוריקוצלה (אם כי לא הוכח שיפור משמעותי בפריון במקביל). קשה לקבוע מבדיקה אחת האם נתוני הזרע הושפעו מהוריקוצלה שלך ללא מעקב אחר שינויים באיכות הזרע לאורך זמן. הצורך בטיפולי פוריות יקבע רק אם יש בעית פוריות, שכן יש מקרים רבים של גברים פוריים עם וריקוצלה ואפילו בדרגות חומרה כמו שלך.

14/05/2009 | 17:49 | מאת: מיכאל

מה זאת אומרת מקרים רבים? אני בן 17 ונמצא אצלי וריקוצלה לא מזמן הרופא הצבאי אמר שהיא בדרגה 2 אך לפי מה שאני קורא בחומרת הדרגות אני לא בטוח.. כי חצי מהזמן לא ניתן לראות את הדליות בבירור אך חלק מהזמן ניתן לראות בבירור מה זה אומר? שזה 3 או 2? ובהתחשב בסטטיסטיקה מה הסיכוי שבדרגה 3 או 2 אני פורי? והאם זה שגיליתי את זה בגיל 17 מקנה לי יתרון או חיסרון? אפ אעשה צינטור בגיל הזה מה הסיכויים להביא ילדים בעתיד? אין הוריקוצלה משפיעה על ביצועיי או כאבים או משהו... ולמה רוב האורולוגים מדברים על ניתוח ולא על צינטור פשוט? כבר קבעתי תור לאורולוג אך תגיד לי בתיאוריה מה הסטטיסטיקה והסיכוים להביא שלי להביא ילדים בעתיד?

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע