פוריות הגבר לאחר כימותרפיה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

05/04/2005 | 11:09 | מאת: מיכל

שלום, הייתי רוצה לקבל מידע לגבי מערכת הפריון הגברית לאחר טיפולי כימותרפיה, מה יכול להיות הנזק, זמני או קבוע? אם הזרע תקין, האם יש עדיפות לקפוא, האם הזרע "מקולקל"? אם יש מאמר מקיף על הנושא אני אשמח תודה

07/04/2005 | 08:42 | מאת: ד"ר רן לין

הנה לינק יש לצערי פגיעה בפוריות במנגנון יצירת הזרעים לאחר הטיפול הכמוטרפי - ולכן עושים הקפאת זרע בתהליך שגרתי לפני הכמוטרפיה - תלוי בגיל כמובן. http://www.cornellurology.com/cornell/infertility/aua_2000.shtml http://humrep.oupjournals.org/cgi/content/abstract/18/6/1281

07/04/2005 | 13:39 | מאת: מיכל

אני מצטערת על אי ההבנה, אני יודעת שיש נזק לאחר כימותרפיה (יש לנו קפוא), השאלה מהו אופי הנזק? לדוגמא אם נאמר לנו שיש בעיה, האם זה קבוע או יכול במשך השנים להשתנות? אם נאמר לנו שהזרע תקין, האם עדיין כדאי להשתמש בקפוא (הזרע הטרי מקולקל??)?

08/04/2005 | 11:29 | מאת: ד"ר רן לין

תקראי את הלינקים הנזק הוא קבוע - במידה והוא מתקיים - לא חייב להיות כמובן. הנזק הוא ברמה התאית - בתהליך יצירת התא

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע