אימבוליזציה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

29/01/2004 | 22:27 | מאת: אריאל

אני עברתי את הצינטור שבמהלכו הוזרק החומר לחסימת הורידים לשני האשכים עקב וריקוצל. עברתי את הטיפול הנ"ל בבית חולים בלינסון. הופנתי אליו על-ידי ד"ר גת רופא בכיר בבית החולים בפריון הגבר. בזמנו [לפני כ-3 שנים] הנושא הנ"ל היה חדשני והוא למעשה החליף את ניתוח קשירת הורידים שמובילים לאשך. [אני מקווה שהסברתי עצמי בצורה נכונה]. מדוע אמרת שאתה לא מכיר את השיטה הזו??????? האם משהו נעשה כאן לא נכון?.?? נושא לחיצת הוריד עם האצבע באה בנקודה הכי קרובה לאשך ולמעשה הרופא ברנטגן -פולשני "מילא" את הוריד בחומר לכל אורכו. אודה על תשובותיך.

02/02/2004 | 06:17 | מאת: ד"ר רן לין

ההזרקה אותה אתה מתאר נעשית בבילינסון נקראת אמבולקטומיה. והיא לא נעשית על ידי לחיצה על האשך או משהו כזה אלא בעזרת הדמייה והגעה לוריד האמור והחדרת החומר שאמור לגרום לחסימה - ויש הצעות שונות לחומרים שונים. זה אני מכיר ולא לחיצות. - וזה לא נעשה רק בבילינסון. שיטה קיימת - אופציונלית - שלא ממש תפסה - כמו שלפרוסקופיה של וריקוצלה לא תפשה ממש- בגלל הפשטות וההצלחה המירבית של הניתוח עצמו

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע