שאלה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

07/11/2000 | 18:38 | מאת: אבי

שלום! שאלתי מורכבת למעשה משתי שאלות. 1. עישון- האם גברים מעשנים פוגעים באיכות הזרע שלהם - כלומר האם ניתן לומר שאצל מעשנים ספירות הזרע נמוכות יותר, הזרע "חלש" יותר וכן האם יש עישון של גבר יכול להוביל למוטציות גנטיות בזרע שלו, שיתבטאו בילדים שלו? 2. צילום בריום - לפני כ8 שנים עשו לי צילום בריום בחו"ל. כאשר החשיפה יחסית ארוכה כידוע שכן הטכנאי מסתכל בזמן אמת ולכן הבטן חשופה לקרניים זמן רב. האם פרוצדורה כזו יכולה לגרום שקרינה תפגע בתאים יוצרי הזרע, וכן על ידי כך פגמים בילדים בעתיד? האם הקרינה במהלך צילום בריום יכולה בכלל להגיע לאשכים? תודה. אודה לך אם תתייחס לכל שאלה בנפרד.

08/11/2000 | 17:58 | מאת: ד"ר רון האוזר

הקשר בין עישון ופוריות נבדק בצורה נרחבת בספרות והרבה עבודות הצביעו על קשר. במקביל יש גם עבודות לא מעטות שבהן נבדק הנושא ולא נמצאה פגיעה באיכות הזרע או בכושר הפריון אצל מעשנים. נמצאו שיויים בחומר הגנטי של זרעונים בגברים שהם מעשנים כבדים אך העברה לצאצאים של מחלות לא הוכחה. לסיכום, תפסיק לעשן ! קרינת רנטגן ממושכת לא רצויה וע"כ נהוג להגן על אזור האשכים במסכי עופרת. אי אפשר לענות על השאלה ללא תיאור מפורט של כמות הקרינה ( עצמה ומשך) כיוונה ומידת ההגנה שננקטה במקרה שלך.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע