וריקוצלה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

07/11/2000 | 01:49 | מאת: אפי

בבדיקה מקרית אצל אורולוג אובחן וריקוצלה אצל בעלי. לאחר בדיקות וצילומים החליט האורולוג כי כדי להביא לשיפור(אך לא בהכרח)יש לבצע ניתוח. אני ובעלי מנסים להרות כשנה ולהלן בדיקות הזרע שלו: 1. MORPHO NORMAL-תאים מעטים, MORPHO HEADLESS- בחלקם, SEMEN VISCOSITY- MODERATE, CONCENTRATION-5 MILION 2. MORPHO NORMAL- 50% , MORPHO HEADLESS- 40%, MORPHO DEF TAIL- 10%, CONCENTRATION15MILION האם לאור הנתונים הנ"ל יש לנו סיכוי להרות ? או שכדאי לנסות השבחת זרע? וזאת לאור העובדה כי טופלתי כבר באיקקלומין במשך 3 חודשים. האם אני גם צריכה לעבור איזשהן בדיקות גם?

08/11/2000 | 17:51 | מאת: ד"ר רון האוזר

לצערי לא הצלחתי להבין כיאות את נתוני הזרע עקב קפיצת שורות (בעית תוכנה ?). בעיקרון ניתוח לתיקון וריקוצלה יכול לשפר את נתוני הזרע (אך רק לאחר 3-6 חודשים). לעומת זאת בעבודות רבות לא נמצאה עליה מקבילה ביכולת להשיג הריונות לאחר תיקון ניתוחי כזה. יש ויכוח ממושך בספרות הרפואית לגבי עצם התועלת שבביצוע הניתוח. אין ספק שבמקביל לבירור ולטיפול בבעלך ולפני המשך טיפול נוסף גם את צריכה לעבור בירור פריון מקיף.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע