דילגת עלי דוק ושכחת לענות לי - שוב "לא מצליחים - ע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

10/12/2000 | 00:25 | מאת: ירון

ד"ר רון שלום, ראשית גם אני התוודעתי לפורום זה רק עכשיו וברצוני להביע את חשיבותו של פתיחת אתר מעין זה לציבור השואלים המבולבל, ועל כן תודתי לך. רון אני נורא מבולבל ולחוץ והכל קרה לי במקרה לאחר בדיקה זרע שערכתי לא מזמן. אני ואשתי מנסים ליכנס מזה שנה וחודש להריון אך ללא הצלחה. לפני כשבועיים ערכתי בדיקות זרע לאחר שאצל אשתי הסתבר שהכל בסדר. לאחר בדיקה זו שלח אותי הרופא לבדיקה נוספת. בבדיקה הראשונה היה לי 8 M תאי זרע ובבדיקה השניה 13M - אבקש לדעת מה הסיכוי להיכנס להריון וכמה המצב חמור (אני יודע שהממוצע הינו 20M). כמו כן מבחינת האבנורמל היה לי בין 4-6% כאשר כל שאר הדברים היו תקינים לחלוטין. בבדיקה שערכתי אצל אורולוג הסביר לי שככל שהוא רואה אין לי בעיה של ורידים מרובים אבל בכל זאת הוא שלח אותי לאולטרסאונד. באולטרסאונד הדיאגנוזה שקיבלתי הייתה: "שני אשכים בגודל ובמרקם תקין, ראש האפידרמוס תקין מימין ומשמאל " ואילו לגבי דורפלר האשכים :"משמאל וריקולציה בדרגה בינונית עם היפוך בולסלבה" מה זה אומר דוק? מה עושים מפה והלאה? אני נורא מבולבל ומתוסכל ואשמח לשמוע עצתך

20/12/2000 | 22:25 | מאת: ד"ר רון האוזר

הזרע באיכות בינונית וזה מוריד את הסיכויים להרות אך האפשרות להריון ספונטני עדין קיימת. יחד עם זאת, לאור תמונת הזרע וקיום הוריקוצלה קיימות מספר אופציות טיפוליות שיכולות להגדיל את הסיכוי להרות: או טיפול בזרע עם הזרעה או טיפול בוריקוצלה. כיון שאתם מנסים כבר שנה אני ממליץ לפנות לטיפול.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע