פיענוח בדיקת זרע ראשונה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

29/09/2020 | 12:34 | מאת: עוזי

שלום רב, אשמח לסיוע בפיענוח בדיקת זרע. על פי הנתונים הללו האם קיים סיכוי להיכנס להריון ספונטני? מקריאה באינטרנט נראה כי התוצאות תקינות מלבד התנועתיות שהיא יחסית נמוכה. אשמח לחוות דעתך על הנתונים, תודה רבה צמיגות: תקין ph: 7.5 אגלוטינציה: תקין נפח: 2 ריכוז: 58*10 בחזקת 6 תנועה: 20%. דרגת תנועה: 2+ סה״כ תאי זרע: 116*10 בחזקת 6 תאים עגולים: תקין מורופלוגיה: זרעים תקינים- 8% לא תקינים- 92%

נראה שמדובר בליקוי במדד חשוב של התנועתיות העלול לעכב היריון ספונטני,לעומת זאת השבחות של הזרע והזרעות במועד הביוץ עדויים לשפר את סיכוייך,בכל מקרה רצוי לבצע בדיקה חוזרת ואם אכן הנתונים יתאמתו רצוי בירור הרקע אצל בן הזוג

29/09/2020 | 13:40 | מאת: עוזי

תודה רבה פרופ׳ על המענה המהיר. האם שאר הפרמטרים תקינים? האם ניתן בכל זאת לנסות להיכנס להריון בצורה ספונטנית מספר חודשים לפני שפונים להליך של הזרעה או שאין כלל סיכוי?

שאר המדדים תקינים,,בהחלט יתכן גם היריון ספונטני

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע