נמצא חיידק בתרבית זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

26/08/2020 | 08:10 | מאת: אא

בוקר טוב, עשיתי תרבית זרע ונמצא חיידק בשם bifidobacterium sp . האם ידוע מזה החיידק הזה ואיך מטפלים בו? הרופאים שהתייעצתי איתם לא מכירים את החיידק הזה... אשמח לעזרה. תודה רבה.

שייך לקבוצת החיידקים האנאירוביים לעתים קרובות מצויים בדרכי העיכול , הנרתיק ( B. dentium ) של יונקים, כולל בני אדם. Bifidobacteria הן אחת הסוגים העיקריים של חיידקים המרכיבים את המיקרוביום של מערכת העיכולאצל יונקים. כמה סוגים של bifidobacteria משמשים כפרוביוטיקה . יתכן שהחיידק הגיע לדגימה בגלל אופן הפקת הזרע,רום,ידיים לא נקיות,קיום יחסים ?

26/08/2020 | 21:16 | מאת: אא

תודה על המענה המהיר. הבדיקת נעשתה בצורה סטרילית. האם עדיף לעשות בדיקה נוספת?

הטיפול הייעודי בזיהום קיים אם בכלל הוא באמצעות אנטיביוטיקה מסוג פלג׳יל

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע