בעיה שאני מתעורר בבוקר

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

16/02/2020 | 20:50 | מאת: יוסי

אני מתעורר בבוקר לפעמים כול המכנס מלא זרע למה מה זה יכול ליהות

קְרִי־לַיְלָה (בסלנג נקרא חלום רטוב) הוא פליטת זרע (שפיכה) לא רצונית במהלך השינה. אצל גברים קרי לילה עשוי להתרחש בתדירויות שונות, בתקופות שונות במהלך חייהם, החל מגיל ההתבגרות. אצל נשים מתרחשת תופעה מקבילה המתבטאת ברטיבות בנרתיק ולפעמים גם אורגזמה מתוך שינה.לעיתים קרובות קרי הלילה מלווה בחלומות ארוטיים, אך אין זה מן ההכרח. במהלך השפיכה, בקרי לילה, נפלטים כ-500 מיליון תאי זרע, בדומה לשפיכה רגילה. לא תמיד מלווה פליטת הזרע ביקיצה מהשינה קרי לילה שכיח בעיקר בגיל ההתבגרות ואצל צעירים, אך יכול להופיע בכל גיל. על פי דוחות קינסי, 83% מהגברים האמריקנים חווים קרי לילה לפחות פעם אחת בחייהם ואצל 13% מהמתבגרים פליטת הזרע הראשונה מתרחשת בשינה. התדירות יורדת מ-0.36 פעמים בשבוע בממוצע בגיל 15 ל-0.18 פעמים בגיל 40. בסקר שנערך באינדונזיה דווח על כ-97% מהגברים שחוו קרי לילה עד לאמצע שנות ה-20 לחייהם,שכיחות אירועי הקרי עולה אצל מתבגרים המקבלים תוספת טסטוסטרון לטיפול בעיכוב בהתפתחות המינית.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע