עזרה בהבנת בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

30/01/2020 | 18:05 | מאת: שאלה

שלום רב פרופ' ברטוב, ראשית תודה על זמנך ועל פועלך. מצ"ב בדיקת זרע, אינני רופא אך בהחלט חושש מהממצאים. אשמח לדעת בכנות עד כמה המצב חמור והאם ישנה אפשרות להריון טבעי או לעזרה פשוטה יחסית לעניין. תודה רבה. צבע: צהבהב צמיגיות: abnormal ph: 7.8 נפח: 1.5 מ"ל ריכוז: 83X10 (בחזקה 6)למי"ל תנועה: 49% פרוגרסיבית - 8% מקומית - 41% ללא תנועה - 51% לויקוציטים = 0X10 בחזקה 6 אנלוטינציה שלילית TOTAL MOTILE COUNT - 62X10 בחזקת 6. בדיקת מבנה: תאים תקינים - 5% פתולוגית ראש - 83 פתולוגית זנב - 12 הערות: מאד צמיג, תנועה סיבובית. מדובר בבדיקה ראשונה ויחידה שביצעתי. אודה להתייחסותך.

30/01/2020 | 23:54 | מאת: אני

פרופ׳ אשכנזי. סליחה. מרוב בהלה וקריאת שמות מומחים ברשת.

בדיקת הזרע תקינה ומאפשרת היריון ספונטאני בתנאי שכל שאר הפר אמורים תקינים

בדיקה תקינה

31/01/2020 | 15:32 | מאת: אני

ראשית, תודה רבה על תגובתך המהירה. אין זה מובן מאליו. שימחת והרגעת אותנו. מה בדבר התנועתיות (רק 8 אחוז פרוגרסיבי) והצמיגיות? האם יש דרך להגביר תנועתיות פרוג׳? בנוסף,הנפח והמורפו׳בסדר? סליחה על השאלות הרבות, עברתי יום אמוציונלי אתמול וחששתי מאד מהתוצאה.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע