לקיחת פרופסחה לנשירת שיער

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

05/11/2019 | 16:17 | מאת: אלחנן

שלום פרופסור אמרתי לך בהודעה הקוד ת שאני נוטל פרופסיה מעל 10 שנים, וכעת אני מתכנן להביא ילד א

בית המשפט אישר הגשת תביעה ייצוגית נגד MSD, יצרנית התרופה להקרחה "פרופסיה", בטענה שלא פירטה בעלון לצרכן כי היא עלולה לפגום בתאי הזרע ולהוביל לאי-פריון. מחקר חדש שמתפרסם כעת מוכיח כי אצל גברים שהפסיקו להשתמש בה הייתה עלייה של עד פי 12 בכמות הזרעונים משתמשים בפרופסיה נגד הקרחה? הפוריות שלכם עלולה להיות בסכנה: בית משפט השלום בירושלים אישר הגשת תביעה ייצוגית נגד חברת MSD, בטענה שהחברה לא פרסמה את מכלול תופעות הלוואי של התרופה ובהן פגיעה בזרעונים ובפוריות הגבר. התרופה פרופסיה (ובשמה הכימי פינסטריד) מיוצרת על ידי חברת "מרק" ומשווקת בישראל על ידי חברת MSD. מדובר בתרופה המובילה בעולם לטיפול בהתקרחות גברית. היא פועלת באמצעות עיכוב קולטנים לנגזרת של ההורמון הגברי טסטוסטרון. התוצאה: הצמחת שיער אצל כ-40% אחוז מהמשתמשים ועצירת נשירת השיער אצל עד 80%

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע