בעית מורפולוגיה בזרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

05/08/2019 | 11:44 | מאת: מיואשת

אנחנו הורים לחמישה ילדים ועברתי שלוש הפלות. מאז ההפלה האחרונה קרוב לשנה לא מצליחים להיקלט להריון. אצלי הבדיקות תקינות למעט בדיקות קרישיות שהקופה לא מאשרת. ביקשתי מהרופא הפניה לבדיקת זרע. הזרע ניתן לאחר כ 8 ימי המנעות. התוצאות מראות ערכים תקינים בכל הפרמטרים (תנועה 55 ריכוז 180 מיליון) למעט המורפולוגיה שיצאה 3 אחוז, כאשר הערך התקין גדול או שווה ל- 4 אחוז. לציין כי בעלי נוטל קונצרטה במינון 56 מג בארבע השנים האחרונות. שאלותינו: מה משמעות הבדיקה? האם הזרע לא תקין? יתכן שנהרס אחרי 8 הריונות? (ואם כן זה מהקונצרטה?) לאן תמליץ לנו לפנות כדי להמשיך בבירור? תודה...

מבחינה מעשית הזרע בהחלט עומד בקריטריונים שמקנים פוריות תקינה לגבר

למרות שבדיקת הזרע אינה מדאיגה,ממליץ לפנות למומחה פוריות כדי ליזום בדיקות וטיפול ייעודי

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע