משך החיים של תאי זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

26/06/2019 | 13:37 | מאת: תומר

שלום רב שמעתי שאורך החיים הממוצע של תא זרע הוא 72 שעות. כאשר אני מקיים יחסי מין עם אשתי, והיא נכנסת להריון מהזרע שנפלט לפני 65 שעות (נשאר לזרע עוד 7 שעות כדי למות) אז הסיכון לתסמונות ולמומים בעובר גדל? או במילים אחרות - ככל שהזרע מתקרב לסוף חייו - כך איכות הזרע יורדת בהתאמה? תודה!

הישרדות הזרע באברי הרביה הנשים מותנים בגורמים רבים הקשורים בזרע ובאישה,הריר הצווארי,שלב המחזור ונתונים אורגניים ופיסיולוגיים של תעלת צוואר הרחם והבלוטות ,לכן ההנחה שלך אינה נכונה וגם לא קשורה בהפרעות גנטיות או מולדות בעובר

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע