בדיקות זרע, תוצאות שונות בין מכונים שונים

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

26/09/2018 | 15:13 | מאת: יוני

שלום, בעבר הרחוק ביצעתי בדיקת זרע במכון x - בו היא יצאה לא תקינה, ובמכון y בו היא יצאה תקינה. לאחרונה ביצעתי שוב מספר בדיקות במכון x - כולן היו לא תקינות. בעקבותן נשלחנו לivf, לאחר 5 חודשים של ניסיונות להריון ספונטני. כעת ביצעתי שוב בדיקה, במכון אחר, z, ובו הבדיקה יצאה תקינה. השאלה שלי היא, איך אני אמור לדעת מי מהמכונים צודק? יש לציין שאובחנתי עם וריקוצלה קלה אך קשה לי לקבל החלטה לגבי טיפול כשיש חוסר ודאות לגבי התוצאות. אוסיף שנקלטנו מivf בטיפול ראשון, כאשר 2 הפריות רגילות נכשלו, בעוד ש2 באיקסי הצליחו. אשתי בת 34 ואני 32. מה היית מייעץ לנו לעשות? וכיצד ניתן להתייחס לתוצאות בדיקת זרע כשיש שונות גדולה בין המכונים? אציין גם שהפריבילגיה של לנסות במשך שנה להיכנס להריון לא קיימת אצלנו בגלל הגיל של אשתי. כך שכל חודש מבחינתנו הוא קריטי. מצד שני איננו מעוניינים בהזרקת הורמונים ובכל התהליך המייגע במידה שאין באמת צורך. תודה

את השאלה יש להפנות למעבדה שבשירותיה חוזרות התקינות אל מול המעבדה האחרת,האחראי על המעבדה צריך לישב את הפער המהותי בתשובות העלול להוביל למסקנות וטיפול מיותרים

29/09/2018 | 13:05 | מאת: עודד

בהמשך לשאלתו של יוני, איזה מכון מומלץ וידוע בתוצאות "אמינות" לעשות בו את בדיקות הזרע הללו?

מעבדת אנדרולוגיה ברמת החייל טל׳ +972 54-450-9082

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע