כיצד להמשיך מכאן? איקקלומין לגבר ומוקפאים

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

16/08/2018 | 13:38 | מאת: דנה

שלום רב, ברקע - הופנינו מיד להפריות בגלל בעיית זרע (ריכוז נמוך ומורפולוגיה 0). אצלי לא זוהתה בעיה. הפריה ראשונה - הריון ולידה. מאז 7 החזרות כושלות (5 שליליים, 2 הריונות כימיים - סך הכל הוחזרו 10 עוברים). ביצענו בדיקות לקראת מעבר רופא וגילינו אוריאופלזמה אוריליטקום. הבנו שמשפיע על פוריות הגבר ופנינו לאנדרולוג כדי לברר איך לטפל והאם ישפר את הזרע. האנדרולוג ראה תוצאות בדיקות הורמונליות של בעלי וחושב שבמצבו ההורמונלי יתכן שטיפול של מספר חודשים באיקקלומין יסייע. אנחנו ניצבים בפני דילמה - מהסבבה האחרון נוצרו 7 עוברים בלסטוציסטים - היו 2 החזרות (טריים ומוקפא) וכאמור נוצרו 2 הריונות כימיים. נותרו 4 מוקפאים. החשש הוא שנבצע טיפול באיקקלומין, ונראה שיפור במדדי הזרע - אך השיפור יהיה יעיל רק עבור ביצוע הפריות ולא טבעי/הזרעות ואז נגיע למצב שהזרע טוב אבל אנחנו יכולים רק להחזיר מוקפאים "ישנים" מזרע פחות טוב. האם האפקט של הטיפול יוכל להמשך לעוד חודשיים-שלושה שבהם נחזיר את ארבעת העוברים? או שלמעשה כדאי להחזיר את ארבעת העוברים הקיימים ורק אז לפנות לטיפול? אנו מרגישים שרוצים לנסות את הטיפול בגלל הכשלונות המרובים נודה ממש לעזרתך

במקומכם הייתי משתמש בשלב ראשון בעוברים המוקפאים(בלסטוציסטים)ובעתיד משתמש באחד השיטות המתקדמות למיון ובחירת זרע להפריה ב-ICSI )-כלומר ביצוע IMSI או PICSI

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע