עזרה בפענוח בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

07/12/2017 | 09:46 | מאת: יובל

שלום רב, עשיתי לפני מספר ימים בדיקת זרע ורציתי לדעת מה משמעות התוצאות במיוחד התנועתיות עד כמה זה משמעותי? שעת הגעת הדגימה למעבדה :~0944 זמן הבדיקה ~1100 מתן הזרע:~0845 ערכי נורמה נפח : 2.5 מ"ל . ריכוז: 610X 34 במ"ל (מספר תאי זרע בדגימה: 610X85 ) בתנועה: 610X8 במ"ל (24%) 40%< סוג תנועה: IV III התנזלות: חלקית לאחר כ- 90 דק צבע: לבנבן PH: 8 לויקוציטים : 610X 2 בבדיקה מורפולוגית נמצאו: % 4 תאי זרע בעלי ראש, צואר וזנב תקינים פתולוגיות ראש תא הזרע: % 58 פתולוגיות MIDPIECE: % 24 פתולוגיות זנב: % 14 סיכום: ריכוז תאי הזרע - בתחום ערכי הנורמה של הWHO שיעור התנועתיות - נמוך מהנורמה של הWHO ערכי המורפולוגיה של תאי הזרע התקינים - בתחום ערכי הנורמה של הWHO Limited by W.H.O. Criteria Reference value 2010

בדיקת הזרע בטווח התקין פרט לתנועתיות מופחתת כנראה על רקע של דלקת כרונית באברי הרבייה(שיעור גבוה של לויקוציטים-תאי דלקת שמצויינים בבדיקת הזרע

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע