האם כדאי לחזור על בדיקת הזרע?

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

08/07/2017 | 06:25 | מאת: אבנר

שלום למומחה. אני מתנצל מראש על הפנייה הארוכה-אבל מכיוון שהיא כל כך חשובה לי את פירטתי מאוד. בחודש אפריל האחרון בטיול בחו"ל בני רכש עט לייזר ירוקה וכמעשה קונדס האיר לי על האשכים.כבר פניתי בנושא זה בעבר לפורום והתשובה היתה שלא ניגרם נזק. תזכורת לנתוני העט-(יש כאן נתונים שבעבר לא מסרתי-דבר שאולי יכול לגרום לשינוי התשובה מהפעם הקודמת שלא ניגרם נזק) max output power קטן מ5,000 מילי וואט,אורך גל 532 ננומטר,class 3 laser product(המילה פרודקט מגיעה אחרי המילה לייזר) וגם רשום this product complies with 21 cfr.(קומפלייס מגיע אחרי פרודקט). אורך העט 16 ס"מ וקוטרו כמעט סנטימטר וחצי. יש לציין שהאלומת אור שהעט מפיץ הינה ממוקדת ורק כשמתרחקים היא מתפזרת למישטח של נקודות(לדוגמא-אם אני מאיר על הריצפה אז ככל שאני מתרחק עם העט מהריצפה אז מה מה שאני רואה על הריצפה הולך וניפתח.אם אני מתרחק לדוגמא ממרחק 0 למרחק 20 ס"מ אז אני רואה על הריצפה מאות נקודות ירוקות שאם תוחמים אותם מגיעים למסגרת של 20 ס"מ רבועים בקירוב).הילד האיר לי באמצע אפריל כשיצאתי מהמקלחת ושכבתי ערום על הבטן על המיטה ורגליי היו מעט מפושקות.הוא האיר למשך מספר שניות(כנראה משהו כמו 5 שניות)וממרחק (כנראה)של סנטימטרים בודדים. ידוע שמחזור יצור של זרע הינו 3 חודשים(ובאיזשהוא מקום קראתישזה בין 70 ל90 יום). אז אם באמצע יוני שזה כחודשיים אחרי ארוע ההארה בדיקת זרע שעשיתי היתה תקינה-האם זו הוכחה חד משמעית שלא ניגרם שום נזק עם העט לייזר או שאם אני רוצה להיות בטוח בוודאות מוחלטת שלא ניגרם שום נזק אז כדאי שאחזור על הבדיקה לפחות 3 חודשים אחרי הארוע עם העט לייזר?

על מנת להסיר כל ספר בדבר פגיעה בתפקוד האשך לאחר החשיפה הקצרה לקרן הליזר המדוברת,רצוי חבצע את הבדיקה של הזרע כעבור 3 חודשים

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע