הערכה לגבי איכות הזרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

17/06/2017 | 07:10 | מאת: אלון

להלן נתוני בדיקת הזרע שערכתי לפני יומיים(אמצע יוני). ראשית,ברצוני להתנצל על כך שאני כותב "מגילה"-פשוט חשוב לי לציין את כל הפרטים. התנזלות וצמיגות-תקינה,צבע לבן.ph-7.8. נפח 3.4,ריכוז תאי זרע 58(אני לא מציין שזה מיליון למיליליטר כי אני בטוח שזה ברור גם בלי שאציין,ובאופן דומה אני גם לא מציין מידות אחרות כי ברור שמומחה יודע למה הכוונה),ריכוז תאי זרע בזירמה 197.2,אחוז תנועה כללית 50(מהירה 25 ובינונית 25.אין נתונים לגבי איטית ו"במקום",למרות שמילים אלה מופיעות בטופס)סך הכל תאי זרע בתנועה 98.6. אחוז הישרדות התנועה לאחר 4 שעות-35.חיות-80. מורפולוגיה-תקינות 5 אחוז,פתולוגיות 95(ראש 60,צוואר 25,זנב 8),תאים עגולים 3,לאוקוציטים 1. שאלה 1-כיצד ניתן להעריך תוצאות אלה בסולם מ1 עד 7 כאשר 1 זה זרע חלש מאוד,2 זה חלש,3 מתחת לממוצע,4 ממוצע,5 מעל הממוצע,6 טוב,7 מצויין? (אם למשל זה משהו בין 5 קטגוריות אז אפשר לדוגמא לתת הערכה:"בין 5 ל-6") שאלה 2-האם זה שאשתי ביצעה בי מין אוראלי לפני מתן הדגימה השפיע לרעה על התוצאות? שאלה 3-מכיוון שאורך מחזור יצור הזרע הוא בקירוב 3 חודשים-האם למעשה תוצאות אלה מאמצע יוני הן שיקוף המצב שהיה באמצע מרץ? תודה.

17/06/2017 | 07:19 | מאת: אלון

שכחתי לציין אגלוטינציה-מופיע הסימן+ והתבלבלתי עם טופס אחר בקשר לפתולוגייה במורפולוגיה-מה שהיה צריך להיות זה ראש 55,צוואר 30,זנב 10. דבר נוסף-לקראת סוף השאלה נרשם בטעות"בין 5 קטגוריות"במקום"בין 2 קטגוריות" ושכחתי לרשום את השאלה הרביעית-האם זה שכבר יומיים לפני הבדיקה סבלתח מצינון קל(נזלת,כאבי גרון קלים)השפיע לרעה על התוצאות?

בדיקת הזרע תקינה ומדורגת גבוה בסולם האיכות שלך,לאופן ההפקה של הדגימה אין כל השפעה על האיכות אם הדגימה נתנה ללא מעורבות של רוק או כל גורם אחר,אכן תאי הזרע בזרמה היום החלו את תהליך יצירת הזרע כשלושה חודשים קודם לכן,והושפעו מכל ההתרחשויות הרפואיות והסביבתיות בתקופה זו

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע