בקע דו צדדית ואזוספרמיה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

30/05/2017 | 15:48 | מאת: רועי

בגיל ארבע (בשנת 94) ביצעו לי ניתוח תיקון בקע צו צדדי. בגיל 18 עברתי ניתוח וריקוצל דרגה 3. היום כשבדקו אותי כבר אין וריקוצל. כבר שנה וחצי אני ואשתי מנסים להרות ללא הצלחה. בבדיקות זרע שביצעתי במשך מעל חצי שנה (4 במספר) לא נמצאו תאי זרע כלל. הורמונים, אלטראסאונד, קריוטיפ וכרומוזום תקינים. האורולוג אמר לבצע ניתוח MESA , דקירות באשך והוצאת זרע ישירות מהמקור. אין לי מניעה לבצע את הניתוח אך החוסר וודאות של האם זאת באמת חסימה או לא הורגת אותי. אם כל הטכנולוגיה של היום איך אין טיפול דיאגנוסטי בארץ לאיתור החסימה ? ואם יש טיפול, ומוצאים חסימה. האם ניתן לתקן את החסימה במקום תהליך דקירה מזיק לאשך? אני לא מבין למה לא לטפל בבעיה עצמה שהיא החסימה (פתיחת החסימה, תיעול מחדש של צינורית הזרע....) ואולי להשיג הריון טבעי לבין דקירת האשך, סיכון בתפקודו, סיכון בייצור הטסטוסטרון, ונזק פסיכולוגי לא קטן לגבר. תודה רבה.

הבדיקות שלך(פרופיל הורמונאלי, אולטרסאונד אשכים) בהחלט מצביעות על אפשרות שמדובר בהליך חסימתי, הדרך היעילה ביותר בנסיבות המקרה הנה לבצע את הליך הדיקור הסלקטיבי של האפידידימיס שעשוי להניב כמות זרע אופטימאלית . האופציה הניתוחית הנה פחות מעשית מאחר שיעור הכישלון שלה הנו גבוהה מאוד במיוחד שלמיטב ידיעתי הוא אינו הפרקטיקה השגרתית של האורולוגים בישראל שפחות מצויים בפרוצדורה זו

06/06/2018 | 09:38 | מאת: אנונימי

היי רועי. גם אני עברתי תיקון בקע בשני הצדדים בילדות (גיל 6 ובגיל שנה). גיליתי את האזוספרמיה ב2016 ומאז מצאו זרע בmesa וגם בtese. כנראה חסימתי. לא ברור לי למה אף רופא בתהליך לא שם את האצבע על הקשר שבין הבקע לחסימה. מקווה שהניתוח שלך הניב תוצאות טובות

מתקבל הרושם שמדובר בבעיה חסימתית שהטיפול הייעודי האופטימאלי עשוי להיות MESA או TESA,שיעור הנזקים מפעולות אלו לאשך ולמערכת ההורמונאלית הנו מזערי

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע