שאלה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

18/10/2012 | 15:14 | מאת: מיכל

שלום,היום פתחתי תיק להפרייה.נתנו לי חוברת הסבר ובה כתוב שפעולת שאינה כרוכה באי נוחות עד כאב.אבל אני לא מבינה אם עושים את הפעולה בהרדמה מלאה אז למה מרגישים כאב? או שהכאב כל כך חזק שבכל זאת מרגישים? עוד שאלה:כתוב שאם משתמשים בחומר דיכוי אז יש תופעות של גיל המעבר.אני יכולה לבקש שלפחות בהתחלה שלא יתנו לי את החומר הזה או שתמיד משתמשים בו?

18/10/2012 | 16:34 | מאת: פרופ' שחר קול

1. השאיבה בהרדמה כללית, ולכן לא מרגישים דבר. לאחר השאיבה יש לצפות לאי נוחות או כאב קל כאמור. 2. מציע יעוץ פרטני והסבר מפורט יותר בשיחה עם רופא היחידה. יש מספר גישות לנושא גירוי השחלות. תופעות "גיל המעבר": לרוב אין כל תופעות כאלה, ואם יש הן אורכות ימים ספורים.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית