תמיכה אחרי ביוץ

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

07/10/2012 | 08:53 | מאת: בקרוב

שלום רב, מעקב זקיקים של יום 14 למחזור זקיק 25 E2 499 LH 16 פרגסטרון 3.04 הרופא אמר לי ביוץ באותו היום או למחרת שמתי נרות אנדמטרין ביום ה-15 למחזור וגם הזרקתי קלקסן 1. האם היה ביוץ? 2.האם שמתי מוקדם מידי את התמיכה? 3. זה יפגע בתהליך קליטת הזרע ע"י הריר הצווארי? תודה וחג שמח

07/10/2012 | 12:06 | מאת: פרופ' שחר קול

1. פרוגסטרון נמוך, לכן עדיין לא היה ביוץ. 2. התחזית די סבירה, אך אפשר לוודא על ידי תעוד נחשול LH, וכן עלית פרוגסטרון . 3. החיפזון להתחיל תמיכות למיניהן אינו מובן. אפשר להתחיל רק לאחר וידוא מוצק של הביוץ, על ידי בדיקת דם וכן בדיקת א.ס. בעיקר לנוכח זקיק כה גדול ואסטרדיול יחסית נמוך.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית