הידרוסלפינקס בחצוצרות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

06/10/2012 | 09:41 | מאת: מיכל

שלום רב, אובחנתי כבעלת חצוצרות מעובות בנוזלים - הידרוסלפינקס(ימין ושמאל). בכל חודש, לקראת הביוץ, ניתן לראות את החצוצרות שלי באולסראסאונד רגיל, כלומר שהן מתנפחות עקב הנוזלים ואז גם מתחילים אצלי כאבים בבטן התחתונה ובעיות במערכת העיכול. ברצוני לדעת: 1.מהם אותם נוזלים שממלאים את החצוצרות דווקא לקראת זמן הביוץ ובמהלכו, ומהיכן הם מגיעים? 2. במידה שאעבור לפרוסקופיה להסרת החצוצרות, האם אוכל להתפטר מאותם נוזלים והכאבים שנלווים לפעילות של החצוצרות לתמיד? 3. האם ללא החצוצרות פעילות השחלות תהיה רגילה ועל ידי טיפולי ivf אוכל להיקלט בצורה מהירה יותר להריון? אודה לתשובותך המהירות. בתודה מראש, מיכל

06/10/2012 | 10:12 | מאת: פרופ' שחר קול

1. שאריות של תהליך דלקתי ישן שפגע קשות בחצוצרות. 2. כן 3. הסרת החצוצרות תשפר הסיכוי להשיג הריון בהפריה חוץ גופית.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית