Dhea במצב של רזרבה שחלתית זעומה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

13/08/2011 | 11:32 | מאת: אני

שלום, AMH הראה על רזרבה שחלתית זעומה (0.16>) בזמן טיפולי הפריה כשהמערכת ההורמונלית משובשת מאז תחילת הטיפולים. הופסק הטיפול ההורמונלי לגמרי וכרגע נלקח רק Dhea. 1. האם יש טעם להמשיך עם כדורי Dhea הנלקחים כבר כמעט כשלושה חודשים? האם יכול בכלל להועיל במצב של רזרבה שחלתית כזו ומצב הורמונלי ששובש? 2.האם dhea יכול להזיק במצב כזה והאם בכלל יש לכדור תופעות לוואי ידועות? 3. אני קונה את הכדורים עם הפניה של הרופא שלי בבית מרקחת שמייצר את הכדורים בעצמו וטוען שיש בידם אישור משרד הבריאות. איך ניתן לדעת שהכדור אכן מיוצר כראוי אם לא מיוצר במעבדה רשמית? 4. האם טיפולים הורמונאלים עשויים לגרום לתגובה אלרגית של הגוף כמו בית חזה אדום, כאבי בטן, תחושות נימול באיבר המין ועוד? האם יש לזה משמעות לגבי כדאיותם? כל אלו עברו כשהופסקו הטיפולים. תודה

15/08/2011 | 09:09 | מאת: פרופ' שחר קול

1. הנושא במחלוקת, אך התועלת , אם קיימת, תלויה בנטילה רצופה של לפחות 3 חודשים. 2. הסיכון בשימוש הוא קטן מאוד. יש תופעות לוואי. ראי http://nashim.sheba.co.il/Articles/156.htm 3. לא ניתן לדעת. זו הפרצה הגדולה הנקראת "תוספי מזון". לא יודע מה כולל "אישור משרד הבריאות". 4. תגובה אלרגית נדירה, אך תתכן. יש לדעת בדיוק אילו תרופות ניתנו. "טיפולים הורמונליים" זה מושג חסר משמעות.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית