אוביטרל

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

01/09/2012 | 22:19 | מאת: דנה

שלום דר' קול בת 38 מחזור הזרעה רביעי מתוכנן למחר ב-12 בצהריים. מטופלת בגונאל 220 תוצאות מאתמול בבוקר, יום ו' רירית 11 מ"מ שחלה שמאל- זקיק 19 מ"מ, זקיק 16 מ"מ שחלה שמאל- זקיק 20 מ"מ E2 - 2280 אחד הזקיקים בשחלה ימנית הוא ציסטה שנותרה מטיפול בחודש שעבר. הרופא התקשר לאחר שקיבל את התוצאות, ביקש שאזריק אוביטרל אתמול בשעות הערב ואכן כך עשיתי והזרעה מחר, 2.9 בצהרים. אגב, וסת אחרונה בתאריך 21.8 שאלתי היא האם ייתכן לאור הנתונים שהתחיל ביוץ עצמוני לפני הזרקת האוביטרל אתמול בשבע בערב? במידה וכן הרי ביצית לא תהיה "תקפה" מחר בצהריים.... האם אוביטרל שהוזרק לאחר תחילת הביוץ עדיין משפיע במשהו? ובמידה והביוץ היה אמור להתרחש היום, האם האוביטרל יתזמן אותו למחר? כלמור כ-40 שעות מההזרקה? למרות שזו הזרעה רביעית עדיין לא ממש הבנתי מה תפקיד האוביטרל בכוח :-) תודה, דנה

02/09/2012 | 11:40 | מאת: פרופ' שחר קול

מנגנון הביוץ הטבעי עובד גם בטיפולי פוריות, אלא אם משתקים אותו באופן תרופתי. האם החל ביוץ טבעי - אפשר לדעת על סמך בדיקות ההורמונים. בדיקת א.ס. אינה אמינה בנושא. אם לא החל ביוץ טבעי, האוביטרל הוא הגורם לביוץ יזום - כ - 40 שעות לאחר הזרקתו.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית