הקפאת ביציות בישראל

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

23/08/2012 | 11:24 | מאת: אריאלה

שלום רב, אני בת 39 רווקה ללא ילדים, שלא מעוניינת כרגע בהריון, רק בשימור הבציות ה"צעירות שלי", ביררתי אצל שני רופאי נשים שונים בעניין הקפאת ביציות לנשים רווקות שרוצות הורות מאוחרת יותר. ונמסר לי שהפרוצדורה היא: הוצאת ביציות, לאחר מכן צריך להפרותן תיכף, ובעצם מתבצע הקפאת עוברים. האם הדבר נכון?

23/08/2012 | 11:38 | מאת: פרופ' שחר קול

לא. ניתן להקפיא ביציות שלא עברו הפריה עם זרע. ההקפאה מתבצעת ע"י טכנולוגיה הנקראת "זיגוג" או ויטריפיקציה. השאלה הגדולה היא מה הסיכוי להשיג הריון תקין (ילוד חי) מביציות שהוקפאו בגיל 39. התשובה, לצערי, אינה מעודדת.

23/08/2012 | 11:51 | מאת: אריאלה

1) היכן מתבצעת טכנולוגיה זו? 2) הריון תקין בצורה טבעית בגיל 39 קשה באותה מידה? או ה"קושי" הוא: בקליטה של ביציות בנות 39 שהוקפאו והופרו X שנים והחזרתן בגיל יותר מבוגר לגוף האישה הוא ה"קשה"?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית