שאלה לד"ר קול

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

22/08/2012 | 15:13 | מאת: נורית

צהרים טובים, רציתי לשאול אותך שאלה קצת שונה: עד כה עשיתי הזרעות בהתחלה בלי הורמונים,אח"כ עם הורמונים וכל פעם שהייתי מגיעה למעקב זקיקים זה היה לוקח אצלי בדיוק חצי דקה עד שהרופא היה מסתכל על התפתחות הזקיקים, ביום ההזרעה גם ההליך לקח כדקה. אבל בזמן ההמתנה ( אני הולכת לרופא פרטי) יושבות איתי בנות שהן עושות IVF וכל ביקור שלהן לוקח לפחות איזה 10 דקות מינימום. סתם מעניין אותי, אם גם הן באות למעקב זקיקים אז למה תמיד אלה שממתינות ל IVF "נתקעות" הרבה יותר זמן מאלה שעושות הזרעה?, האם זה תהליך שונה מבחינת המעקב?

22/08/2012 | 16:55 | מאת: פרופ' שחר קול

ב - IVF מפעילים גירוי שחלות יותר מסיבי, יש יותר זקיקים, ולכן לוקח יותר זמן למדוד אותם. בנוסף, ההרכב התרופתי מעט מורכב יותר, ודורש הדרכה והסברים יותר ממושכים.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית