שתי הפלות וקריוטופ

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

19/08/2012 | 10:09 | מאת: הילה

בוקר טוב. אני ובעלי נשואים שנה ושלושה חודשים.אחרי חצי שנה מנישואיי עברתי הפלה מוקדמת עוד לפני האיחור במחזור.לאחר 4 חודשים נכנסו שוב להיריון ועברתי הפלה בחודש השני(הפסקת דופק עוברי),הרופא בבית חולם אמר שהעובר לא היה תקין.התחלנו מעקב זקיקים אצל רופא מומחה כדי להרות שוב. הכל תקין.מחומר שקראתי באינטרנט הבנתי כי אחרי שתי הפלות יש לעשות בדיקת קריוטופ.הרופא שלי אומר שזה מוקדם מדי,וזה קצת מלחיץ אותי, כי אנו זוג דתי ואנחנו לא רוצים חלילה להיקלע לאותו מצב.האם שתי הפלות יכולות להעיד על בעיה כרומוזומית?

19/08/2012 | 11:50 | מאת: פרופ' שחר קול

אומנם התשובה חיובית, אך הרופא שלך צודק.

19/08/2012 | 13:01 | מאת: הילה

האם יש פתרון לבעייה כזו? וכן האם מומלץ להרות באופן טבעי או בדרך של הפריה על מנת לאתר רק עוברים תקינים?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית