סיכויי הצלחה של טיפולי IVF

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

12/08/2012 | 23:10 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני בת 30, ללא ביוץ (וכמובן ללא וסת), תת משקל, קרוהן עם 2 ניתוחי בטן ברקע, חצוצרות שבניתוח האחרון עברו קיבוע בסיכה, שחלות מולטיצסטיות (אך ללא תסמונת השחלה הפוליציסטית) ובבדיקת AMH כמות גבולית של ביציות (0.7). בגלל הבעיה שלי הופננו ישר ל-IVF והרופא כמובן ביקש שבן הזוג יעבור גם הוא בדיקת זרע. כך עשינו ובבדיקה הראשונה שנערכה לפני 6 שבועות נצפו 2% תקינים במורפולוגיה ותנועתיות טיפונת נמוכה מהנורמה (20% במקום 25%). בדיקה חוזרת לאחר חודש, בה החלטנו להתנזר רק יום וחצי, כי קראנו שיש מקרים שדווקא היעדר התנזרות מביאה לשיפור במורפווגיה הראתה תוצאות גרועות יותר - מורפולוגיה תקינים - 1%, מיעוט תאי זרע וכו'. לא בטוח שהמצב החריף, אך ייתכן שלהבא נצטרך כן להתנזר 3-5 ימים. ושאלותיי: * רופא אורולוג חושד בוירקוצלה וביום רביעי בעלי צריך לעבור בדיקת רנטגן מיוחדת לכך. האם במידה וזה וירקוצל יש צורך לטפל (צינטור וכו') או שעצם הטיפול ב-IVF "עוקף" את בעיית הזרע? * אני מעוניינת לדעת - האם בגלל המורפולוגיה, הזרעונים התקינים והכמות משפיעים על סיכויי ההצלחה ב-IVF? חשוב לנו לדעת, כי בגלל בעיה רפואית לא פשוטה וחשש מתופעות ההורמונים, אנחנו לא מעוניינים לנסות תקופה ממושכת ולכן, אם תרומת זרע למשל היתה משפרת משמעותית את סיכויינו, לי ולבן הזוג אין שום בעיה (מבחינתנו ההורות היא המטרה ולא הביולוגיה).

13/08/2012 | 07:45 | מאת: פרופ' שחר קול

1. הטיפול ב - IVF יעקוף הבעיה. 2. הסיכוי להריון ב - IVF עם זרע הבעל הוא טוב.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית