זרע לא תקין

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

07/07/2012 | 09:17 | מאת: מאיה

בוקר טוב, אני ובעלי בני 30. לבעלי יש בעיות בזרע - מורפולוגיה 3%, תנועתיות 36% וכמות - 9 מיליון. כל השאר יחסית תקין. אצלי הפרופיל ההורמונלי תקין. כנראה שנצטרך לעשות הפריה חוץ גופית, ולמיטב הבנתי הסיכוי להריונות לא תקינים או פי 2. רציתי לברר - מהם האחוזים בבעיה שלנו? האם זרע לא תקין הוא יותר מסוכן? האם אחוז ההריונות הלא תקינים עם זרע בעייתי כמו של בעלי גבוה יותר? מהו? תודה רבה!

07/07/2012 | 10:31 | מאת: פרופ' שחר קול

קראי בעיון: http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1008095 כיוון שבמקרה שלכם ייעשה שימוש ב - ICSI, יש לזכור כי אחוז המומים המולדים לאחר שימוש בטכנולוגיה זו הוא 10% לעומת 5.8% באוכלוסיה הכללית.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית