הרגשת אונס

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

22/06/2012 | 00:08 | מאת: רחל

בתולה שרוצה לעשושת הקפאה והרופא לא מצליח לעשות אולטאסאונד ואגינלי. האם הגיוני שהוא בסוף עושה את זה בכח תוך כדי קריעת הבתולים עם המון המון כאבים ובלי להזהיר שזה מה שקורה. אם לא הגיוני מה עושים אם זה קרה לי

22/06/2012 | 08:13 | מאת: פרופ' שחר קול

הקפאת ביציות מחייבת שאיבתן מהשחלות. השאיבה מתבצעת ע"י החדרת מתמר אולטרסאונד לתוך הנרתיק. פעולה זו בהכרח תביא לקריעת קרום הבתולים. באופן דומה, המעקב אחר תהליך גירוי השחלות מחייב בדיקות הנערכות באותה דרך. כמובן שיש להסביר הנושא טרם תחילת ההליך, לבצע בעדינות, ולהימנע ככל האפשר מגרימת כאב למטופלת.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית