מתי עושים בדיקת מעקב זקיקים

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

19/06/2012 | 20:14 | מאת: שרי

קניתי ערכות ביות על מנת לאתר את מועד הביוץ אולם לא היתה תוצאה חיובית. על מנת לאתר את מועד הביוץ הרופאה הפנתה אותי לביצוע בדיקת מעקב זקיקים. היא אמרה לעשות ביום 12-14 מתחילת המחזור, אבל לא שאלה כמה ימים המחזור שלי. השאלה היא: האם כולן עושות בדיקת מעקב זקיקים ביום ה 12 למחזור, בלי קשר לאורך המחזור שלהן ?? הרי אם ביוץ מחשבים לפי הורדת 14 יום מימי המחזור, אזי הביוץ שלי צריך להיות ביום העשירי ולא ביום ה 14, אם כך למה לעשות מעקב זקיקים ביום ה - 14 ? אודה לתשובתך לאחר כמה ימים מסיום המחזור צריך לעשות מעקב זקיקים ?

20/06/2012 | 12:31 | מאת: פרופ' שחר קול

המועד נקבע מהיום הראשון למחזור, לא מסיום המחזור. את המעקב יש לבצע 2 - 3 ימים לפני מועד הביוץ המשוער.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית