שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

05/06/2012 | 14:39 | מאת: עדי

שלום לך,לפני טיפול IVF ראשון הזרקתי דקפפטיל (התחלתי 21 יום מיום קבלת הווסת)במהלך הטיפול (אחרי 13 זריקות) גיליתי שאני בהריון . הרופא אמר שזה אודות לדקפפטיל.תאריך קבלת הווסת האחרונה 25/04. בבדיקת אולטראסאונד ראשונה לפני כשבוע ראו שק הריון אחד 13 ממ' עם חלבון , היום בבדיקה נוספת שני שקי הריון, עם שק חלמון אך עדיין ללא קוטב עוברי. (יש בעברי 2 הפלות - הריון ללא עובר.) התבקשתי לחכות שבוע כי ייתכן סיכוי ביוץ מאוחר, אני בספק אבל אשמח לדעת איך הדקפפטיל יכול להביא להריון אם התחלתי ליטול את הדקפפטיל שבוע אחרי תאריך הביוץ המשוער, האם הדקפפטיל גורם לביוץ חוזר? 'יש סיכוי כזה של ביוץ מאוחר?

05/06/2012 | 21:20 | מאת: פרופ' שחר קול

לא סביר. אם נלקח שבוע לאחר הביוץ, לא סביר שגרם לעוד ביוץ. לא ברור למה הכוונה "אודות לדקפפטיל".

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית