איקקלומין - מספר שאלות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

31/05/2012 | 11:41 | מאת: שחף

לד"ר שחר קול שלום רב, קיבלתי הנחיה להתחיל לקחת איקקלומין ל- 5 ימים (מיום 5 למחזור), 2 כדורים של 50mg ביום. המחזור שלי נמשך בדר"כ 26 יום וזריקת האוביטרל בדר"כ ביום 10-12 למחזור. אמרו לי לבוא למעקב ראשון (US) ביום 10 למחזור - שזה יוצא יום למחרת הכדור האחרון. אני דואגת שזה יהיה צמוד מדי לזריקת אוביטרל/הזרעה, וכמו כן, במידה והכדורים ידקקו לי את הרירית, כדור האסטרופם לא יספיק לעשות את עבודתו (נאמר לי לא לקחת אותו בינתיים, אלא לראות את מצב הרירית כשאבוא למעקב). מספר שאלות: 1. מתי עדיף לבוא למעקב? 2. האם הביוץ מתרחש מאוחר יותר מהרגיל עקב איקקלומין? 3. במידה והכדורים ידקקו את הרירית, מאיזה יום לקחת אסטרופם? תודה מראש!

31/05/2012 | 11:58 | מאת: פרופ' שחר קול

1. יום 10 - 11 למחזור 2. לרוב כן, לא תמיד. 3. אסטרופם לא ישנה את עובי הרירית. מיותר. אפשר לקחת מיום 9 - 10 למחזור.

31/05/2012 | 12:18 | מאת: שחף

קודם כל תודה על תשובתך המהירה 1. יש מצב שהביוץ יתרחש יותר מוקדם מהרגיל עם איקקלומין? 2. אז בשביל מה לוקחים אסטרופם? תודה!

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית