רמת FSH גבוהה ורמת AMH נמוכה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

25/05/2012 | 14:25 | מאת: דגנית

היי אני ובן זוגי מנסים להרות כבר שנה (יש לנו כבר שני ילדים יחד) מאחר ואנחנו לא מצליחים התחלנו בבירור רפואי שבו עד כה התגלה שרמת ה FSH שלי הינה גבוהה וששוה ל 16.4 ורמת ה AMH נמוכה ושווה ל 0.6 הבנתי שרמות ה FSH יכולות להשתנות ממחזור למחזור אולם שאלתי היא האם גם ה AMH יכול להשתנות ממחזור למחזור? וכמובן - על מה מעידים הערכים האלה מבחינת אפשרותי להרות ורמת הפוריות של גופי? האם במצב כזה חבל לבזבז זמן וכדאי ישר לפנות להפרייה? אני בת 35 ולא ארצה לבזבז זמן יקר של נסיונות אם הסבירות היא מאוד נמוכה.. תודה ויום טוב

25/05/2012 | 14:33 | מאת: פרופ' שחר קול

FSH אינו סמן יציב, לכן אין טעם להשתמש בו. AMH הוא סמן יציב, לכן מחליף את ה - FSH. רמה כה נמוכה של AMH מעידה על רזרבה שחלתית נמוכה, ולכן על סיכוי קטן להשיג הריון, גם בהפריה חוץ גופית.

25/05/2012 | 14:35 | מאת: דגנית

ומה מומלץ לעשות במקרה כזה? יש טיפולים הורמונליים שיכולים לעזור?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית