היסטרוסקופיה אבחנתית

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

06/05/2012 | 15:01 | מאת: לילי

ד"ר קול שלום, עלי לעבור היסטרוסקופיה אבחנתית כחלק מבירור הפלות חוזרות. את הבדיקה אעבור במרכז לבריאות האישה במכבי. רציתי לשאול כמה שאלות בבקשה: 1. כיצד מנפחים את חלל הרחם האם בנוזל או בגז? 2. האם הטיפול נעשה בחדר סטרילי (בכל זאת מדובר בפעולה פולשנית...)? 3. האם לפני החדרת הציוד הרפואי נעשה חיטוי של הנרתיק? 4. האם יש צורך במנוחה לאחר הפעולה או שניתן לחזור לשגרה באותו יום? המון תודה מראש על התשובות! שבוע טוב, לילי

07/05/2012 | 13:09 | מאת: פרופ' שחר קול

1. נוזל 2. החדר אינו סטרילי, הציוד בו עושים שימוש הוא סטרילי. 3. כן 4. ניתן לחזור לשיגרה באותו היום.

07/05/2012 | 15:01 | מאת: לילי

ד"ר קול שלום, תודה רבה על התשובה. הבנתי שזו פרוצדורה שנעשית רק בחדר ניתוח... האם אין סיכון גבוה יותר לזיהום בביצוע הפעולה במרפאה, מאשר בבית חולים בחדר ניתוח סטרילי? שוב תודה רבה, לילי

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית