איכות ביציות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

12/04/2012 | 12:15 | מאת: רון

האם שינוי בפרוטוקול לבת 41 יכול ליצור ביציות יותר איכותיות? מתחילה טיפול שישי באיקסי בתקופה זו הריתי פעמיים ללא התפתחות תקינה של העובר. תודה וחג שמח

12/04/2012 | 14:41 | מאת: פרופ' שחר קול

לא. מטרת הפרוטוקולים השונים - לגייס כמות רבה של ביציות (עד 10 - 12), אך איכות הביציות היא נתון קבוע, תלוי-גיל, ולא תלוי-תרופה. הוכח כי באופן כללי, כל הפרוטוקולים דומים מבחינת הסיכוי להריון תקין. כמובן שיש חשיבות עליונה לניטור מדויק של התגובה השחלתית, תוך כדי הטיפול, ולקבלת החלטות נכונות לגבי מינון, ותיזמון השימוש בתרופות השונות.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית