שאלה לגבי רמת אסטרדיול

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

08/04/2012 | 15:48 | מאת: דפנה

בת 40. בחודש הבא אמורה לבצע IVF ראשון. על מנת שלא לפספס את החודש הזה לגמרי החלטנו לבצע מעקב ולנסות באופן טבעי. בגלל ההפניה ל- IVF בצעתי פרופיל הורמונלי ביום שלישי למחזור והערכים היו תקינים (האסטרדיול היה קטן מ- 100, ה- FSH היה 7, LH היה 3.1 ופרוגסטרון היה 2.9 ושאר הערכים תקינים). ביום רביעי שעבר (יום 9 למחזור) באולטרסאונד ראו זקיקים בגודל 9, 8 ו-7 ועובי הרירית היה 3.8. בבדיקות הדם: פרוגסטרון 1.2, LH 6.5 ואסטרדיול קטן מ- 100. חזרתי על הבדיקות שוב היום: זקיקים 13, 10 ו- 10, ועובי רירית 6.1. בבדיקות הדם: LH 8.4, פרוגסטרון 0.9 ואסטרדיול עדיין קטן מ- 100. ניסיתי לקרוא קצת באינטרנט וראיתי שרמות נמוכות של אסטרדיול מקושרות עם הפסקת ביוץ ומחזור, רמות FSH גבוהות, חוסר גדילה של זקיקים, חוסר התעבות של הרירית אבל הזקיקים גדלים, הרירית מתעבה ורמת ה- FSH היתה תקינה |(ביום השלישי, מאז לא בדקתי). חשוב לציין כי בעבר לא היו בעיות של רמות אסטרדיול. בחודש הקודם אמנם התחיל מקטן מ- 100, אבל הגיע ל- 1681 (עם תוספת פיוריגון 75) ובחודשים קודמים היה תמיד תקין גם ללא כל תוספת של הורמונים. התוצאות מאוד מטרידות אותי. מה יכולה להיות הבעיה? אין לי את מי לשאול בשבוע וחצי הקרובים ואני די מודאגת. האם החודש אבוד? מה זה מעיד על ההמשך? האם יכולים להיות שינויים דרסטיים ברמות ההורמונים בין חודשים שונים? האם יש סיכוי שיחזור להיות תקין בהמשך? סליחה על אורך ההודעה וריבוי הפרטים ותודה רבה מראש על כל תובנה והכוונה.

09/04/2012 | 07:40 | מאת: פרופ' שחר קול

יש לשער שעם גדילת הזקיק המוביל האסטרדיול יעלה. החודש "לא אבוד".

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית